Открит урок по програмиране с Minecraft от Компютърна академия IT STEP

Ако сте родител на дете от 3-ти до 7-ми клас и искате то да се занимава с нещо интересно и забавно, което би помогнало за бъдещето му, заповядайте заедно с него на събитието, което се организира от Компютърна академия IT STEP. То ще се проведе на 1-ви септември от 19:00 ч. на бул. “Черни връх” 51, ет. 2 (входът е от задната страна на сградата, откъм ул. „Борис Николов – Моката“). 

 

Безплатното събитие ще се проведе в две части. Първата част (между 30 и 40 минути) е за родителите, и в нея организаторите ще разкажат защо е важно детето да се сблъска с технологиите не само като потребител, а и като създател. Ще се отдели време за обяснение и за това как ранните знания в IT сферата могат да са от голяма полза за продължаващото обучение на децата след 12-ти клас. Ще бъдат представени и възможностите за обучение в “Малка компютърна академия”.

 

Втората част (между 50 и 60 минути) е за децата и ще представлява открит урок по програмиране с Minecraft. По интересен и достъпен начин децата ще направят първите си стъпки в програмирането с помощта на наш преподавател.

 

Продължителността на събитието е 90 минути.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.