Версия 8.2.0 RC1 на PHP вече е налична за тестване

Екипът на PHP има удоволствието да обяви първия кандидат за версия на PHP 8.2.0, RC 1. С това се продължава досегашният цикъл на релийзи на PHP 8.2, чиято груба схема е посочена в PHP Wiki (https://wiki.php.net/todo/php82). Всеки, който желае да изтегли изходния код на PHP 8.2.0 RC1, може да направи това като посети страницата за изтегляне (https://downloads.php.net/~pierrick/).

От екипа зад програмния език призовават тази версия да се тества внимателно и да се докладва за всички открити проблеми в системата за докладване на грешки (https://github.com/php/php-src/issues).

От там също така са категорични, че версията е ранна и тестова, и не трябва на този етап да бъде използвана в производството.

За повече информация относно новите функции и други промени, можете да прочетете файла NEWS (https://github.com/php/php-src/blob/php-8.2.0RC1/NEWS) или файла UPGRADING (https://github.com/php/php-src/blob/php-8.2.0RC1/UPGRADING) за пълен списък с бележки по темата. Тези файлове могат да бъдат намерени и в архива на версиите.

Следващата версия ще бъде вторият кандидат за релийз (RC 2) и е планиран за 15 септември 2022 година.

One thought on “Версия 8.2.0 RC1 на PHP вече е налична за тестване

Leave a Reply

Your email address will not be published.